13 ℃

Nieuw bewijs: Trump schudde hand van Poetin

Er is inderdaad contact geweest tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin. Dat zou blijken uit nieuwe beelden die zijn uitgelekt via internet.

Foto: YT CC

De Amerikaanse federale recherchedienst FBI doet al maanden onderzoek naar de vermeende contacten tussen Trump en zijn medewerkers met de Russen. Om die reden zou FBI-baas James Comey eerder door Trump zijn ontslagen. Uit nieuw beeldmateriaal zou blijken dat er inderdaad contact is geweest tussen Trump en de Russische president Poetin.

Op de beelden is duidelijk te zien hoe Trump de hand schudt van Poetin. De beelden zouden zijn gemaakt tijdens de G20-top in de Duitse stad Hamburg. De echtheid van de video wordt momenteel onderzocht.

“Als de beelden echt zijn, zit Trump diep in de problemen”, zegt Amerika-correspondent Michiel Bos. “In Amerika wordt al gesproken over ‘The Handshake’. Na het zien van deze beelden kan Trump moeilijk nog ontkennen dat contact met de Russen wel degelijk heeft plaatsgevonden.”

 
Deel dit artikel: