22 ℃

Niet-klagende boer gespot in Nederland

Niet-klagende boer gespot in Nederland
Foto: Igor Vetushko / Depositphotos.com

OPLOO - In Nederland blijkt een boer te wonen die niet de hele dag klaagt. Het gaat om de 42-jarige Merien Teuteren uit Oploo. De opvallend opgewekte aardappelboer ziet de toekomst rooskleurig in. Waar hij eerst nog werd aangezien voor een ‘dummy’, blijkt Merien toch een echte boer. Zijn hoofdinkomen haalt hij namelijk uit zijn agrarisch bedrijf en hij rijdt dagelijks op een tractor.

In de agrarische sector is Merien met zijn levenslustige instelling en zijn positieve manier van communiceren uniek. Toch is hij niet de eerste niet-klagende boer, blijkt uit historisch onderzoek. In Duitsland leefde ook ooit een boer die niet de hele dag klaagde. De man leefde van 1713 tot 1783 in Aken en was destijds een opvallende verschijning. In het centrum van Aken staat nog een standbeeld van de goedlachse melkveehouder.

Merien lacht als we hem vragen of hij geen zorgen heeft over de aardappeloogst: “Het maakt allemaal niks uit man. Wanneer ik mijn aardappelen slecht van mijn land af krijg, geldt dat ook voor andere aardappeltelers. Iedereen weet dat de prijs stijgt bij weinig aanbod, dus hoef ik juist minder te doen voor dezelfde omzet.”

Foto: Sasha Khalabuzar / Depositphotos.com

Merien toont enkele van de door hem geteelde aardappelen.

Ook over het vele werk heeft Merien niks te klagen: “Ja, we beginnen vrij vroeg, maar mijn tractor rijdt vanzelf met mijn navigatiesysteem en wanneer het warm is, zit ik lekker bij de airco.”

Hoewel Merien op papier akkerbouwer is, klinken er ook geluiden dat hij niet als boer kan worden gezien. Volgens een woordvoerder van de BBB kun je nou eenmaal geen boer zijn als je niet klaagt.

 
Deel dit artikel: