20 ℃

Niet-ingeënte kinderen krijgen eigen kinderopvang

Kinderen die niet zijn gevaccineerd kunnen vanaf volgende week terecht in Het Bofferdje in Barneveld. Dit nieuwe kinderdagverblijf speelt daarmee in op de behoeften van ouders die hun kind niet willen laten inenten, maar daardoor worden geweigerd bij de reguliere kinderopvang.

Foto: Rangsan Lerkngam / Photographee.eu / Shutterstock.com

Volgens Bofferdje-oprichter Ruud van der Vlies neemt de hetze tegen niet-ingeënte kinderen ‘epidemische vormen aan’: “Er zijn steeds meer kinderopvangcentra die eisen dat kinderen worden gevaccineerd. Het lijkt wel besmettelijk. Wij zijn daar immuun voor, bij ons is iedereen welkom. Of kinderen nou wit van de ontbinding, zwart van de builenpest, of rood van de vlekjes zien.”

Het Bofferdje heeft al 200 aanmeldingen, waaronder voor baby Esther. Moeder Johanna: “Ik was bang dat we haar op geen enkele opvang konden slijten, maar we hebben flinke mazel dat nu net dit nieuwe kinderdagverblijf opengaat. Een Godsgeschenk. Het is ook veel beter dat alle niet-gevaccineerde kindertjes bij elkaar in één ruimte zitten. Ik heb geleerd dat, als ze eenmaal ziekten als polio en de pest hebben gehad, ze de rest van hun leven immuun zijn.”

 
Deel dit artikel: