20 ℃

Nierpatiënten vechten om organen Ron Brandsteder

Wie krijgt na zijn dood de organen van Ron Brandsteder? Er is een felle strijd losgebarsten onder patiënten die dolgraag een stukje van de beroemde presentator willen hebben.

Ron-BrandstederBrandsteder rookte ooit een pakje sigaretten per dag, maar stopte achttien jaar geleden. Hij besloot al zijn organen beschikbaar te stellen voor donatie. “Ze mogen al mijn organen hebben”, zei de sympathieke presentator onlangs nog tegen RTL Nieuws.

Nierpatiënt Myrthe Tannen (22) droomt al jaren van de linkernier van Ron Brandsteder. “Natuurlijk ben ik blij met elke nier, maar een beroemd orgaan zou mijn lichaam toch wat meer stijl geven”, zegt ze. Myrthe heeft overigens concurrentie, want ook Fons Krassen (73) wacht op een nier van Ron Brandsteder. “Ik hoop dat het niet lang meer duurt. Zelf ben ik ook niet meer de jongste”, aldus Krassen.

Ook Brandsteder’s andere organen krijgen waarschijnlijk een nieuwe bestemming. Er staan al enkele tientallen patiënten op de wachtlijst voor zijn lever, bips en tanden. Voor zover bekend heeft de familie Brandsteder nog niet besloten wie de organen krijgt.

 
Deel dit artikel: