19 ℃

Niemand wil het geld van weldoener Sywert: “Mooi dat het zo goed gaat in Nederland”

Foto: YT CC

De 30-jarige Sywert van Lienden zamelde maar liefst 9 miljoen euro in voor een goed doel. Maar nu hij het geld bij elkaar heeft, kan hij het aan de straatstenen niet kwijt. 

Van Lienden laat zien dat ondernemerschap heel goed te combineren is met een filantropische instelling. De miljoenen die hij met zijn bedrijf verdiende waren eigenlijk bestemd voor een goed doel, zoals kankeronderzoek bij jonge mensen. Maar het vinden van een bestemming voor zijn zuurverdiende geld is nog niet zo eenvoudig. Kankerpatiënten hoeven zijn geld in ieder geval niet, zo liet KWF Kankerbestrijding weten.

“Ik dacht dat het geld hard nodig zou zijn voor kankeronderzoek in Nederland, maar dat is blijkbaar niet het geval. Op zich is dat natuurlijk fantastisch”, aldus de sympathieke weldoener.

Wat Van Lienden nu met zijn geld gaat doen, weet hij nog niet: “Nu ik weet dat de samenleving het geld niet nodig heeft, mag ik er misschien zelf iets leuks van kopen. Een nieuwe auto of zo. Ik kan er nu ook met een gerust hart van op vakantie, zonder dat iemand daar de dupe van wordt. Ja, dat voelt goed.”

 
Deel dit artikel: