19 ℃

“Niemand wil gehandicapte sporters zien”

Vanwege de tegenvallende kijkcijfers worden de Paralympische Spelen voortaan niet meer uitgezonden op televisie. “Blijkbaar willen mensen niet naar gehandicapte sporters kijken”, zeggen vertegenwoordigers van de grote omroepen. 

paralympics-zwemmenUit de kijkcijfers blijkt dat televisiekijkers nauwelijks in de Paralympics zijn geïnteresseerd. “Het klinkt misschien hard, maar het scoort gewoon niet”, licht mediabaas Erik Voorewinden toe. “Wij moeten als omroepen nu eenmaal een afweging maken. Kijkcijfers en reclame-inkomsten spelen daarbij een belangrijke rol. Laat wel duidelijk zijn: wij bewonderen paralympische sporters net als Olympische sporters.”

In een reactie op dit besluit laat de Vereniging van Paralympische sporters (VPS) weten erg teleurgesteld te zijn. “Walgelijk dat de centjes steeds weer de doorslag geven. Het onderscheid tussen gehandicaptensport en ‘gewone’ sport moet weg. Wij pleiten voor gemengde spelen, waarbij gehandicapte en niet-gehandicapte sporters tegen elkaar om de medailles strijden. Dat is pas echt gelijkheid.”

 
Deel dit artikel: