18 ℃

Oeps! Nick en Simon vergeten wie wie is

Het gevaar lag al een aantal jaar op de loer en gisteravond tijdens een concert in Edam gebeurde het onvermijdelijke: Nick en Simon vergaten wie wie is, live op het podium. Ook een dag later hebben ze nog altijd geen idee: “Ik gok maar gewoon dat ik Simon ben, dan heb ik vijftig procent kans”, lacht die ene met dat lange hoofd.

Foto: YT CC

“We worden altijd aangekondigd als Nick en Simon, maar toen dat gisteravond wéér gebeurde, dacht ik opeens: ‘huh, wie ben ik ook alweer?’ Die ander met de gitaar had ook geen idee. Ik kan zelf ook gitaar. We hebben elkaar vragend aangekeken en zijn toen maar begonnen met spelen.”

De kleine vult aan: “Mijn vrouw noemde me toen ik thuiskwam Nick, maar dat kan net zo goed gewoon een nickname zijn. Ik ben er voor mezelf in ieder geval nog niet uit. Het rottige is ook dat iedereen hier in Volendam dezelfde achternaam heeft, dat maakt het alleen maar lastiger om ons uit elkaar te houden.”

Gelukkig merkten de fans niets van het hele incident, want die weten van begin af aan al niet wie wie is. “Ze heten toch Nick én Simon, niet Nick óf Simon?! Typisch weer iets voor de pers om er ééntje uit te pikken”, aldus de agressieve fan Rosanne (23).

 
Deel dit artikel: