23 ℃

Neuroloog positief over kandidatuur Biden: “Hulphond kan meeste taken van de president overnemen”

Neuroloog positief over kandidatuur Biden: “Hulphond kan meeste taken van de president overnemen”
Foto: SeventyFour / Philip Yabut / Shutterstock.com

WASHINGTON - Is Joe Biden nog fit genoeg voor een tweede termijn als president van de Verenigde Staten? Steeds meer Amerikanen twijfelen aan de geestelijke gezondheid van de 81-jarige Biden. 

De Amerikaanse neuroloog Walter Freeman bestudeert het verouderingsproces van de hersenen en de problemen die daaruit voortvloeien. “Het gaat heel geleidelijk”, weet de arts. “Namen vergeten of zoeken naar woorden, daar begint het vaak mee. Soms worden patiënten opstandig en heel erg koppig. Ze weigeren te erkennen dat er iets aan de hand is. Ze willen niet naar een verzorgingshuis. ‘Ik ga nergens heen’, zeggen ze dan. Net als Biden.

“Toch kan Biden met de juiste hulp nog best een paar jaar president blijven”, aldus dr. Freeman. “Er zijn tegenwoordig genoeg hulpmiddelen beschikbaar voor dit soort patiënten. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan een hulphond. Een getrainde hond kan de meeste presidentiële taken gewoon overnemen. Je kunt zo’n hond prima leren om zijn poot te zetten onder een wetsvoorstel of een decreet. En met de juiste training kan een hulphond zelfstandig de ‘rode knop’ indrukken als de relatie met de Russen echt de verkeerde kant op gaat.”

“Kortom, er is nog genoeg mogelijk”, zegt dr. Freeman. “Maar laten we eerst afwachten wat het effect is van de lobotomie komende vrijdag.”

 
Deel dit artikel: