Netflix eist alsnog deel buit ‘La Casa de Papel’

Foto: NeydtStock / Shutterstock.com

Nu het aantal abonnees van Netflix terugloopt, moet het streamingplatform op zoek naar nieuwe inkomstenbronnen. De cast van de populaire serie ‘La Casa de Papel’ moet een deel van de buit mogelijk alsnog afstaan aan Netflix. 

Het aantal abonnees van Netflix is voor het eerst in tien jaar gedaald en daarmee ook de inkomstenstroom. Om toch de kosten te kunnen blijven betalen, eist Netflix een deel van de opbrengst van de bankroof in ‘La Casa de Papel’. Netflix noemt het ‘niet meer dan fair’ dat de cast een deel van hun buitgemaakte miljoenen afstaat.

“De cast van ‘La Casa de Papel’ heeft in de afgelopen jaren zo’n 984 miljoen euro weten te printen bij de Spaanse Koninklijke Munt en 90 ton goud weggehaald bij de Spaanse Centrale Bank. Maar intussen draaide Netflix op voor bijna alle kosten, zoals de kosten voor het decor en de filmcrew. Dat is niet eerlijk”, laat een woordvoerder weten.

Netflix eist van elke acteur alsnog 25 procent van de buit: “Dat lijkt ons een alleszins redelijk voorstel. Zonder Netflix was deze bankroof überhaupt nooit mogelijk geweest.”

 
Deel dit artikel: