17 ℃

Netanyahu wil gevechtspauze voor tijdelijke wederopbouw Gaza: “Er is nu bijna niets meer om te bombarderen”

Netanyahu wil gevechtspauze voor tijdelijke wederopbouw Gaza: “Er is nu bijna niets meer om te bombarderen”
Foto: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

TEL AVIV - De Israëlische premier Netanyahu is bereid tot een gevechtspauze in de Gazastrook, zodat er nieuwe gebouwen kunnen worden neergezet. “Als de wederopbouw niet snel begint, hebben onze troepen binnenkort niets meer om te bombarderen”, waarschuwt Netanyahu.

Het Israëlische leger heeft een groot deel van de Gazastrook al met de grond gelijk gemaakt en vreest dat de gebouwen om te vernietigen binnenkort op zijn. Netanyahu pleit dan ook voor een tijdelijke wederopbouw: “Israël is bereid om de wapens enkele maanden neer te leggen, zodat de internationale gemeenschap de gelegenheid heeft om Gaza te herbouwen. Daarna kunnen onze bombardementen worden hervat”, aldus de Israëlische premier.

Netanyahu verwacht dat de wederopbouw van Gaza snel kan gaan. “De nieuwe stad hoeft echt niet mooi of degelijk te zijn, gezien de verwachte levensduur. Een paar noodgebouwtjes is ook al goed”, licht Netanyahu toe. “Gewoon wat woonwijken en een ziekenhuisje zijn al voldoende. Daarmee kunnen we in ieder geval weer even vooruit.”

 
Deel dit artikel: