23 ℃

Netanyahu: “Mogen wij ook een keertje fout zijn in een oorlog?”

Netanyahu: “Mogen wij ook een keertje fout zijn in een oorlog?”
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

TEL AVIV - De Israëlische premier Netanyahu heeft gepikeerd gereageerd op de kritiek op het nachtelijke bombardement op een Palestijns vluchtelingenkamp in Rafah. “Israël staat één keertje aan de verkeerde kant van de geschiedenis en meteen krijgen we commentaar. Ik vind dat ongehoord”, aldus Netanyahu.

Het Israëlische leger bombardeerde afgelopen nacht een vluchtelingenkamp in Rafah. Daarbij kwamen zeker 40 burgers om het leven. Tientallen anderen liepen ernstige brandwonden op. Netanyahu vindt de woedende reacties op de luchtaanval overdreven.

“Israël heeft altijd aan de goede kant van de geschiedenis gestaan en nu toevallig een keertje niet. Nou en? Mogen wij alstublieft óók een keertje fout zijn in een oorlog?”, mopperde de Israëlische premier.

Foto: Anas-Mohammed / Shutterstock.com

Ontheemde Palestijnse kinderen in het inmiddels platgebombardeerde vluchtelingenkamp in Rafah

Netanyahu vindt dat er te veel op zijn land gelet wordt: “Het lijkt alsof Israël onder een vergrootglas ligt. Rusland bombardeert al twee jaar Oekraïense burgers en daar hoor je niemand over. Maar als wij één klein Gazastrookje met iedereen erin volledig platbombarderen, is de wereld te klein. Dat is meten met twee maten.”

 
Deel dit artikel: