14 ℃

Een nest kittens! Zelf verwijderen of de bestrijdingsdienst bellen?

Een nestje kittens kan soms op vervelende plaatsen voorkomen: zoals op je zolder, in je tuin of zelfs in de woning. Een klusje voor de bestrijdingsdienst, of kun je het nest gewoon zelf verwijderen? 

Foto: iStockPhoto – Getty Images

Katten kunnen op de meest vreemde plaatsen een nest bouwen. Sommige mensen proberen de beestjes zelf te verwijderen, met bijvoorbeeld een emmer ijskoud water. Dat kan gevaarlijk zijn. Het is eerder aan te raden om een deskundige op dit gebied in te schakelen.

“Als ze jongen hebben, kunnen katten erg agressief zijn. Met hun scherpe nagels kunnen ze je helemaal openkrabben als je in de buurt komt. Laat het verwijderen van de kittens daarom over aan een professional”, adviseert ervaringsdeskundige Joop Vlettekamp.

“Probeer allereerst te achterhalen waar het nest zich bevindt. Dek de ingang nooit af wanneer de moederpoes nog binnen zit; ze zal zich een andere uitgang knagen die ook naar binnen toe kan zijn, je woning in”, waarschuwt Vlettekamp. “Maar vooral: schakel op tijd de bestrijdingsdienst in. Laatst was er een meneer die pas belde toen de kittens al drie maanden oud waren. Ja, dan ben je dus te laat. Ze hadden al zijn muizen doodgebeten.”

 
Deel dit artikel: