18 ℃

Nederlandse volleyballers zetten Poetin zwaar onder druk

Foto: Evgenii Sribnyi / Shutterstock.com

Een flinke tegenslag voor de Russische president Vladimir Poetin. Het Nederlandse volleybalteam zal niet deelnemen aan het WK, dat dit jaar in Rusland wordt gespeeld. 

Na de Russische aanval op Oekraïne vindt de Nederlandse volleybalbond het ondenkbaar dat er een WK in Rusland wordt gespeeld. Ruslandcorrespondent Jacco van der Heik noemt de terugtrekking een ‘strategisch zeer slimme zet’ van de Nederlandse volleyballers.

“Hiermee hebben de Nederlandse volleyballers Rusland een zware slag toegebracht. Poetin heeft de aanval op Oekraïne maandenlang voorbereid, maar hij heeft geen rekening gehouden met de gevolgen voor het WK volleybal”, aldus Van der Heik. “Mocht de internationale volleybalbond besluiten om het hele WK te verplaatsen, dan zou Poetins grootste nachtmerrie werkelijkheid worden. Dat wil hij hoe dan ook voorkomen.”

De onderhandelingen tussen president Poetin en de Nederlandse volleybalploeg zitten muurvast. De beslissing van de Nederlandse volleybalploeg lijkt definitief, maar volgens Van der Heik heeft Rusland nog een kans: “Poetin moet zijn troepen direct uit Oekraïne terugtrekken. Alleen zo zou hij de Nederlandse volleyballers misschien nog op andere gedachten kunnen brengen.”

 
Deel dit artikel: