13 ℃

Nederlandse vakantiegangers in Italië met tegenzin het zwembad in op zoek naar verkoeling

Nederlandse vakantiegangers in Italië met tegenzin het zwembad in op zoek naar verkoeling
Foto: Barillo Picture / Shutterstock.com

De hittegolf in Zuid-Europa zorgt voor veel ellende onder Nederlanders die daar op vakantie zijn. Sommige vakantiegangers zagen zich door de hitte zelfs genoodzaakt om een zwembad in te gaan.

Paul Mensingers uit Vlissingen is met zijn gezin op vakantie in Palermo, waar de temperatuur tegen de veertig graden loopt. In een wanhopige zoektocht naar verkoeling stapt Paul met flinke tegenzin het zwembad in. “Gatverdamme, mijn hele zwembroek is doorweekt”, roept hij met een vies gezicht.

Ook Reini van den Besten uit Dronten is op haar vakantieadres in San Felice genoodzaakt het zwembad op te zoeken. “Nee, leuk is het niet”, zegt ze. “Ik wist wel dat er voor dit soort noodsituaties een zwembad is bij ons hotel, maar ik had niet verwacht dat ik er daadwerkelijk in zou moeten. Dat overkomt mij niet, dacht ik van tevoren. Achteraf bezien was dat misschien een beetje naïef.”

Met een diepe zucht laat Reini zich in het water glijden. “Het helpt tegen de warmte”, geeft ze toe. “Maar de vakantie is hierdoor natuurlijk wel verpest. Hier ga je niet voor naar Italië.”

 
Deel dit artikel: