13 ℃

Nederlandse supermarkten verhogen uit voorzorg prijzen vanwege Houthi’s in Jemen

Nederlandse supermarkten verhogen uit voorzorg prijzen vanwege Houthi’s in Jemen
Foto: Ellyy / Shutterstock.com

Na luchtaanvallen op Houthi-rebellen in Jemen zijn verschillende Nederlandse supermarkten uit voorzorg begonnen met het verhogen van de prijzen.

Terwijl de oorlog in Oekraïne nog niet voorbij is, werden Nederlandse supermarkten vrijdagochtend geconfronteerd met oorlogsgeweld op Jemenitische bodem. De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk vuurden kruisraketten af op stellingen van de Houthi-rebellen in Jemen. Meerdere Nederlandse supermarkten verhoogden uit voorzorg direct de prijzen van onder meer boter, zonnebloemolie en brood.

“We weten sinds vorig jaar dat oorlogsgeweld een prijsopdrijvend effect op onze producten kan hebben. Vandaar dat wij alvast enkele prijzen hebben verhoogd. Houthi’s produceren niks, dus vooralsnog gaat het slechts om een voorzorgsmaatregel, maar we kunnen uiteraard niet voorzichtig genoeg zijn”, zegt supermarktmanager Wolter Haaks.

Of de prijzen nog verder omhoog gaan, hangt volgens Haaks af van de ontwikkelingen in de wereld: “In mijn kantoortje staat de hele dag CNN aan. Een team van vakkenvullers is stand-by om de prijzen verder te verhogen als de situatie daarom vraagt.”

 
Deel dit artikel: