22 ℃

Nederlandse Muggenbescherming krijgt eigen ambulance

Nederlandse Muggenbescherming krijgt eigen ambulance
Foto: Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

MEPPEL - Het muggenseizoen gaat weer van start. In de komende weken worden miljarden babymugjes geboren. De Nederlandse Muggenbescherming kan deze zomer nog meer betekenen voor mugjes in nood. De Muggenbescherming heeft sinds vandaag de beschikking over een eigen ambulance.

“Steeds meer mensen realiseren zich dat we zuinig moeten zijn op onze natuur. Ook muggen hebben een eigen functie in het ecosysteem, maar tot op de dag van vandaag heeft de wetenschap nog geen idee wat die functie precies is. Daarom is ons werk zo verschrikkelijk belangrijk”, zegt Bert Vonks van de Nederlandse Muggenbescherming.

“Veel Nederlanders zeggen dat ze van dieren houden, maar als je doorvraagt blijkt hun dierenliefde erg selectief”, zucht Vonks. “Er is al jaren een speciale ambulance voor aangereden honden, katten en allerlei andere dieren. Maar als je de dierenambulance belt omdat je op een warme zomeravond per ongeluk een paar honderd muggen hebt aangereden, dan word je gewoon uitgelachen. En ik spreek helaas uit ervaring. Het is dus goed dat muggen met onze ambulance nu ook de zorg krijgen waar ze recht op hebben.”

Foto: AstroStar / Shutterstock.com

Een vrijwilliger probeert een mug te bevrijden die in de airconditioning terecht is gekomen.

De Muggenambulance is een oude ‘mensenambulance’ die aan de Nederlandse Muggenbescherming werd geschonken door de gemeente Meppel. Vrijwilligers zijn deze zomer dag en nacht inzetbaar om muggen in nood te redden. Vonks: “Muggen kunnen door allerlei omstandigheden in een levensbedreigende situatie geraken. We weten dat muggen nog weleens bekneld raken tussen een tijdschrift en de tafel. Dan schieten wij te hulp.”

 
Deel dit artikel: