Nederlandse man met Russisch vlaggetje in profiel blij met verkiezingswinst Poetin: “Ik ben dus toch niet gek”

Nederlandse man met Russisch vlaggetje in profiel blij met verkiezingswinst Poetin: “Ik ben dus toch niet gek”
Foto: Lisa F. Young / Shutterstock.com

ALMERE - Kort na de Russische invasie in Oekraïne plaatste FVD-stemmer Ricardo Bosseveld een Russisch vlaggetje naast zijn profielfoto op X (voorheen Twitter). Bosseveld is blij dat Vladimir Poetin overtuigend de Russische verkiezingen heeft gewonnen. “Dit bewijst dat ik heus niet gek ben”, aldus Bosseveld.

Volgens het Kremlin kreeg Poetin bij de Russische presidentsverkiezingen ruim 87 procent van de stemmen. “Hoeveel bewijs wil je hebben?”, lacht Bosseveld. “Ik zag altijd al wat voor talentvolle, vredelievende en betrouwbare leider hij is. Kennelijk ben ik niet de enige die in hem gelooft. En tóch zijn er hier mensen die mij voor gek verklaren. Dat is toch raar?”

Behalve een Russisch vlaggetje heeft Bosseveld naast zijn profielfoto op X nog een tractor en een Grieks tempeltje. “Als iedereen vóór is, ben ik tegen. En andersom. Ik ga dwars tegen de publieke opinie in. Het maakt niet uit waar het om gaat. Maar noem me geen dwarsligger.”

Naast het Russische vlaggetje heeft Bosseveld zijn X-profiel versierd met een foto van een muur met een gedicht. “Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht”, staat er. Een gedicht van verzetsheld Henk van Randwijk. Daaronder plaatste Bosseveld vanmorgen zijn felicitaties aan verkiezingswinnaar Poetin.

 
Deel dit artikel: