14 ℃
Na schokkende aflevering Sinterklaasjournaal:

Nederlandse kinderen nu echt klaar met Sinterklaas

Nederlandse kinderen nu echt klaar met Sinterklaas
Foto: iStockPhoto - Getty Images

Een aflevering van het Sinterklaasjournaal heeft bij veel kinderen kwaad bloed gezet. Uit een peiling van Bureau QuestionIt blijkt dat ruim 73 procent van de Nederlandse kinderen niet meer van plan is om het Sinterklaasfeest te gaan vieren, omdat ze op de Goedheiligman zijn afgeknapt.

In de bewuste aflevering van het Sinterklaasjournaal was te zien hoe de stoomboot naar de bodem van de zee zonk. Oorzaak was een lekkage aan boord. “Het is ieder jaar hetzelfde gezeik. De ene keer zijn de cadeautjes zoek, nu is de boot lek. Altijd zijn er onderweg problemen. Schei uit man. Ik ben er klaar mee”, zegt de 5-jarige Lieke van der Wouwe uit Aalsmeer.

Ook voor Dino Bleijters (6) uit Ridderkerk is de lol eraf. “Sinterklaas komt al honderden jaren naar Nederland. Dan mogen dit soort blunders eigenlijk niet meer voorkomen”, zegt hij. “Kijk, ik heb op zich niets tegen Sinterklaas. Het is nou eenmaal een traditie. Wat mij betreft is iedereen van harte welkom in Nederland. Maar voor je aan de reis begint, moet je gewoon zorgen dat je je shit op orde hebt. Ja toch?”

 
Deel dit artikel: