21 ℃

Nederlandse directeur moet Wagner Groep weer winstgevend maken

Nederlandse directeur moet Wagner Groep weer winstgevend maken
Foto: Minerva Studio / Shutterstock.com

Het gaat al een paar weken niet goed met de Wagner Groep. Toch hoopt de organisatie eind volgend jaar weer winst te maken. Dat zegt de Nederlander Ruud Scheepslager, de nieuwe financieel directeur van het huurlingenleger. 

Met name in Rusland werd de Wagner Groep in de afgelopen tijd geplaagd door allerlei tegenslagen. Onlangs nog mislukte een poging om het regime van president Poetin omver te werpen, waarna voormalig Wagner-topman Jevgeni Prigozjin de benen nam. Onder leiding van een internationale directie hoopt het huurlingenleger de zware verliezen van de laatste maanden om te kunnen zetten in winst. Voor het boekhoudkundige gedeelte werd uit Nederland de financiële huurling Ruud Scheepslager aangetrokken. Gisteren presenteerde hij de toekomstplannen van de onderneming.

Scheepslager (62) is geen onbekende in de huurlingenbranche. De van oorsprong Nederlandse crisismanager boekte eerder al indrukwekkende resultaten in de bankensector. Een financiële huurling in hart en nieren, noemt hij zichzelf.

Beursgang

“In de basis is de Wagner Groep gezond, maar boekhoudkundig is het een rommeltje”, aldus Scheepslager. “Mijn eerste prioriteit is het herstructureren van de balans. Daarna gaan we kijken of de efficiency binnen de onderneming omhoog kan. Zodra de organisatie financieel op orde is, sluit ik ook een beursgang niet uit.”

Een reorganisatie is volgens Scheepslager onvermijdelijk. Of er daarbij gedwongen executies zullen plaatsvinden kan de directie nog niet zeggen.

 
Deel dit artikel: