Nederlandse artiesten redden wereld met coronalied

Foto: Featureflash Photo Agency / DutchMen / Shutterstock.com

Gordon, Leontien Borsato, Danny Blind en andere rasartiesten gaan een lied opnemen. En niet zomaar een lied. Nee, het wordt een echt coronalied. “Een tranentrekker die verlichting zal geven aan het klootjesvolk. Het klootjesvolk dat dan wel probeert het land een beetje draaiende te houden, maar natuurlijk niet iets superbelangrijks kan doen als een lied uitbrengen”, aldus Gordon.

Dat al heel veel artiesten een coronalied hebben geschreven interesseert Gordon niet: “Wij zijn artiesten die het echt menen. En ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat mensen zoals de 3JS, Frank Boeijen, de Boxtelse liedjesschrijver Roel Jongenelen en alle anderen die al een coronalied hebben geschreven het vooral voor de aandacht doen.”

De artiesten, die zich voor de gelegenheid hebben omgedoopt tot De Geweldige Topartiesten Die Heel Erg Tegen Corona Zijn Maar Heel Erg Voor De Wereldvrede En Zo gaan hun hit voor het eerst ten gehore brengen bij Jinek. “Want”, zegt woordvoerder Gordon, “Jinek is ook een slachtoffer van corona. Sinds de uitbraak gaan alle echte experts naar OP1 en alleen de wichelroedelopers naar Jinek. Dus wij zijn blij dat wij als A-artiesten ook Elvira Jinek een steuntje in de rug kunnen geven.”

 
Deel dit artikel: