18 ℃

Nederlands Songfestivalduo pareert kritiek: “Onze progressieve atonale muziek te ingenieus voor leken”

Nederlands Songfestivalduo pareert kritiek: “Onze progressieve atonale muziek te ingenieus voor leken”
Foto: Avrotros / Jasper Suyk

De Nederlandse inzending voor het Songfestival in Liverpool heeft veel kritiek gekregen op de live-uitvoering van hun nummer Burning Daylight. Volgens Mia Nicolai en Dion Cooper komt de kritiek vooral voort uit onwetendheid.

“Wij moeten ontzettend hard lachen om alle opmerkingen over onze optredens”, zegt Dion Cooper over de storm van kritiek die de afgelopen week is losgebarsten rond het duo. Volgens Dion wordt de kritiek vooral veroorzaakt door stuitende onwetendheid: “Onze atonale en freestyle-jazz benadering van popmuziek is blijkbaar te experimenteel voor de gemiddelde leek.”

Ook Mia Nicolai haalt haar schouders op over alle kritiek: “Muziek is een kunstvorm. Dat lijken de meeste mensen te vergeten. Wij hebben over elke toon en noot nagedacht. Wij zingen niet vals, wij zingen atonaal. Een groot verschil. Wellicht vragen we daarmee te veel van mensen die weinig verstand hebben van moderne muziek, maar wij zijn er zeker van dat de zeggingskracht van het nummer door onze interpretatie wordt vergroot wordt.”

 
Deel dit artikel: