14 ℃

Nederlands Elftal solidair met arbeiders in Qatar: “Deze 4-2 is onze middelvinger naar het regime”

Foto: kivnl / Shutterstock.com

De voetballers van het Nederlands Elftal hebben hun voeten laten spreken. Uit solidariteit met de gastarbeiders van Qatar hebben ze zich als koorknaapjes van de mat laten spelen. Hierdoor hoeft Nederland waarschijnlijk niet naar het WK in het emiraat.

Eerder deze week wilden de voetballers van het Nederlands elftal nog niet zeggen of en wat ze zouden doen om hun solidariteit te tonen met de gastarbeiders die onder erbarmelijke omstandigheden werken aan de stadions voor het WK in Qatar. Nu weten we waarom ze zwegen. Ze wilden hun voeten laten spreken. Oranje weigerde de kwalificatiewedstrijd tegen Turkije te winnen en gaf op die manier een hartverwarmend signaal naar alle familieleden van de 6500 arbeiders die stierven tijdens de bouw van de stadions in Qatar.

Aanvoerder Georginio Wijnaldum kwam na de wedstrijd dan ook stralend de pers tegemoet: “Ik hoop dat niemand van de pers nog denkt dat wij ons niets aantrekken van de misstanden in Qatar. Wij hebben ons vandaag met liefde en plezier laten wegspelen en dat voelt goed. Hopelijk krijgen we het aanstaande zaterdag tegen Letland voor elkaar om met nog meer doelpunten verschil te verliezen. Dan zijn wij na twee wedstrijden al zeker dat we niet naar dat bloederige WK hoeven.”

 
Deel dit artikel: