23 ℃

Nederlands Elftal heeft elkaar de waarheid verteld, maar wat is waarheid precies?

Nederlands Elftal heeft elkaar de waarheid verteld, maar wat is waarheid precies?
Foto: Orange Pictures / Shutterstock.com

MüNCHEN - Na de verloren poulewedstrijd tegen Oostenrijk vond bondscoach Ronald Koeman dat de spelers van het Nederlands Elftal elkaar eens goed de waarheid moesten gaan zeggen. Hoewel dit de afgelopen dagen is gebeurd, werd tevens duidelijk dat spelers een totaal verschillende kijk hebben op wat het begrip waarheid inhoudt. Ter illustratie vertellen drie spelers van Oranje hoe zij vanuit hun eigen filosofische visie de waarheid hebben verteld aan middenvelder Joey Veerman.

Jerdy Schouten – empirist: “Deze week heb ik Joey eerlijk verteld dat hij rampzalig speelde tegen Oostenrijk en meer dan terecht gewisseld werd. Ik kan de waarheid wel proberen te verbloemen, maar zo zit ik niet in elkaar. Net als de rest van de wereld heb ik namelijk met mijn eigen ogen kunnen aanschouwen hoe dramatisch veel balverlies hij leed. Het was misschien pijnlijk voor Joey om te horen, maar wel de bittere realiteit waar ook hij niet omheen kon.”

Ian Maatsen – pragmatist: “Ik ben gisteren even samen met Joey gaan zitten om hem te vertellen dat ik hem nog steeds zie als een talentvolle middenvelder die de wereldtop zal gaan bereiken. Voor mij is dat de waarheid, omdat een dergelijke uitspraak ervoor kan zorgen dat Joey weer genoeg zelfvertrouwen ontwikkelt om tegen Roemenië zijn klasse te kunnen laten zien. Het heeft veel meer nut om uit te lichten waar iemands potentie zit dan waar iemands zwakte zat.”

Memphis – Memphist: “Direct na de wedstrijd tegen Oostenrijk heb ik Joey gezegd dat hij een betere speler wordt als hij meer ballen naar Memphis speelt. Dat is voor mij een waarheid als een koe, maar ook als een leeuw, bijvoorbeeld zo’n leeuw die ik achter op mijn rug heb staan. We moeten niet vergeten dat Joey veel kwaliteiten in huis heeft. Dat heeft hij afgelopen seizoen bij PSV ook laten zien. Zelf heb ik ook bij PSV gespeeld en toen werd ik topscorer. Ook bij Oranje scoor ik heel vaak en het ziet ernaar uit dat ik topscorer aller tijden ga worden van het Nederlands Elftal. Wat was de vraag ook alweer?”

 
Deel dit artikel: