'Veiligheid moet en kan beter'

Nederlands constructiebedrijf wil ramen in Rusland veiliger maken

Nederlands constructiebedrijf wil ramen in Rusland veiliger maken
Foto: Dmitry Kalinovsky / Shutterstock.com

“Toen ik hoorde over het enorme aantal valpartijen in Rusland, heb ik direct contact gezocht met het Kremlin. De veiligheid van gebouwen moet en kan beter”, zegt Peter Tetteroo van Tetteroo Valbeveiliging uit Delft.

Het blijkt slecht gesteld met de veiligheid van ramen en vensters in Rusland. Deze week viel Kristina Baikova, vicepresident van een Russische bank, uit een raam op de 28ste verdieping van een appartementencomplex. En Baikova is niet de eerste. In de afgelopen maanden zijn minstens vijf prominente Russen door een val uit het raam om het leven gekomen. “Afschuwelijk, vooral als je je realiseert dat dit soort ongelukken echt voorkomen kunnen worden. Er zijn tegenwoordig heel goede veiligheidssystemen waardoor het praktisch onmogelijk wordt dat mensen uit het raam vallen”, zegt Tetteroo.

Het Zuid-Hollandse bedrijf heeft inmiddels contact gezocht met de Russische autoriteiten. “We hopen dat we een offerte mogen maken voor degelijke valbeveiliging, waardoor dit soort tragische ongelukken in de toekomst niet meer gebeuren”, aldus Tetteroo. “Kennelijk ontbreekt het de Russen aan de technische kennis om dit soort ongelukken te voorkomen.”

Het Kremlin heeft nog niet gereageerd op het voorstel uit Nederland.

 
Deel dit artikel: