23 ℃

Nederlanders zeggen massaal kerstdiner bij schoonfamilie af vanwege verhoogde terrorismedreiging

Nederlanders zeggen massaal kerstdiner bij schoonfamilie af vanwege verhoogde terrorismedreiging
Foto: iStockPhoto / Getty Images

WAGENINGEN - De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft de terrorismedreiging in ons land verhoogd. Veel Nederlanders, vooral mannen, hebben daarom besloten om het kerstdiner bij de schoonfamilie af te zeggen.

De NCTV zegt dat er een “reële” kans is om een terreuraanslag in ons land. Het terrorismedreigingsniveau in Nederland is verhoogd van 3 naar 4. “Ik neem de waarschuwing van de NCTV uiterst serieus. Hij lijkt me daarom niet verstandig om het geplande kerstdiner bij mijn schoonouders door te laten gaan”, aldus Eric Stigman uit Wageningen.

Eric en Rianne Stigman zouden op Eerste Kerstdag naar Riannes moeder in Meppel gaan, maar zien daar nu vanaf. “Een moeilijk besluit”, geeft Eric toe, “maar in deze situatie staat onze veiligheid voorop. Gezien de situatie heeft mijn schoonmoeder ongetwijfeld begrip voor onze verstandige beslissing.”

Ondanks de terreurdreiging blijft het programma voor Tweede Kerstdag ongewijzigd: het stel gaat dan naar Erics ouders in Wageningen: “Rianne wilde ook dan thuisblijven, maar dat vind ik niet nodig. Je moet niet te veel buigen voor terreur.”

 
Deel dit artikel: