23 ℃

Nederlanders woedend na nieuwe hoosbuien

De hoosbuien van de afgelopen uren hebben geleid tot woedende reacties. In verschillende delen van het land ontstonden opnieuw problemen door de hevige regenval. “Dit kan zo niet langer”, zeggen inwoners van de getroffen gebieden.

nederlanders-woest-na-hoosbuienVooral de provincie Brabant kreeg het zwaar te verduren. Verschillende wijken liepen onder en wie de straat op ging, werd kletsnat. In Tilburg kwam een man om het leven, toen hij met zijn auto in het noodweer terechtkwam. Ook Gelderland en Overijssel hadden te maken met hevige buien.

Bas Knopers uit Oirschot reed vrijdagochtend recht in een stortbui. Hij vindt dat de overheid moet ingrijpen. “Het blijft maar regenen en de overheid doet helemaal niets om de buien te stoppen. Hoe lang laten we dit nog over ons heen komen?”, briest hij.

Volgens meteoroloog Thomas Indra van MeteoScience hadden de buien voorkomen kunnen worden. “We zien dat Nederland veel meer regen te verduren krijgt dan bijvoorbeeld Griekenland. Dat klopt niet. Met internationale afspraken zou het tot een betere verdeling moeten komen, maar Nederland neemt een zeer passieve houding aan. Dan krijg je op een gegeven moment natuurlijk onrust.”

 
Deel dit artikel: