14 ℃

Nederlanders schamen zich voor fallusvormig waddeneiland

Nederlanders schamen zich voor fallusvormig waddeneiland
Foto: Wiki Commons CC

Een meerderheid van de Nederlandse bevolking vindt het fallusvormige eiland Ameland aanstootgevend. Een groot deel vindt zelfs dat een eiland in de vorm van het mannelijk geslachtsdeel niet thuishoort in het Koninkrijk der Nederlanden. Dat blijkt uit een enquête van bureau QuestionIt.

Wie Ameland van bovenaf bekijkt ziet het meteen: het eiland heeft een onmiskenbare fallusvorm. De meeste eilanden worden gevormd door zeestromingen en erosie, maar deskundigen vermoeden dat de opmerkelijke vorm van Ameland het gevolg is van menselijk handelen. Mogelijk is er zelfs sprake van kwade opzet.

Uit de peiling blijkt dat maar liefst 81% van de Nederlanders zich schaamt voor Ameland. Bijna driekwart van de ondervraagden vindt zelfs dat Nederland afstand moet doen van het onzedelijk gevormde eiland.

Vooral ouderen storen zich aan de vulgaire vorm van Ameland. “Ik kan er met goed fatsoen geen strandwandeling maken”, aldus een van de ondervraagden. “Het dorp Ballum, in het westen van Ameland, heet niet voor niets zo. En wie wil er nog met zijn laarzen over de Oerdduinen stampen, als je weet dat Ameland juist daar het gevoeligst is?”

 
Deel dit artikel: