12 ℃

Nederlanders mogen deze zomer weer stokbrood halen bij authentiek rochelend Frans bakkertje

Foto: KN / Shutterstock.com

Het was lang spannend of Nederlandse kampeerliefhebbers ook deze zomer weer naar Frankrijk mogen afreizen. De Franse president Macron gaf uiteindelijk het verlossende woord. Frankrijk gaat weer open voor buitenlandse vakantiegangers.

De familie Samuel uit Oosterbeem kan haar geluk niet op. Vader Ted Samuel: “We verheugen ons elk jaar weer op de hautaine wijze waarop het Franse restaurantpersoneel onze uitspraak consequent verbetert. We zouden zeer teleurgesteld zijn als we die vertrouwde vakantieroutine dit jaar zouden moeten missen.”

Dochter Karlijn hoopt vooral dat die leuke barman weer in het campingrestaurant werkt: “Julien is niet echt aardig of gezellig, maar hij kan heel goed moeilijk kijken en hij ziet er verder ook best leuk uit.”

Maar waar de familie vooral naar uitkijkt is lekker Frans stokbrood kopen bij de bejaarde bakker Monsieur Jacques in het verlaten dorpje vlakbij de camping. “Monsieur Jacques vloekt echt Frans en draagt zo’n leuk, vettig alpinopetje. En wat ook zo authentiek is, is dat hij maar een paar tanden in zijn mond heeft en altijd rochelend met een smeulende sigaret achter de toonbank staat. Waar vind je dat nog? Ook praat hij altijd met overdreven veel consumptie als hij het stokbrood overhandigt. Nee, wij zijn echt als kinderen zo blij dat het coronavirus geen spelbreker is voor onze welverdiende vakantie.”

 
Deel dit artikel: