17 ℃

Nederlanders massaal niet op wintersport in Rusland uit protest tegen oorlog

Nederlanders massaal niet op wintersport in Rusland uit protest tegen oorlog
Foto: Photobac / Shutterstock.com

TSJOEKOTKA - Rusland ligt uit de gratie bij Nederlandse wintersportliefhebbers. Nog geen twee procent van de skiërs en snowboarders is van plan om de wintersportvakantie in Rusland door te brengen. Dat blijkt uit een peiling van bureau QuestionIt. 

Uit protest tegen het Russische oorlogsgeweld in Oekraïne laten Nederlandse wintersportliefhebbers Rusland massaal links liggen. “Vooral de regio’s Siberië, Nova Zembla en Tsjoekotka, normaal prima skigebieden, hoeven nauwelijks Nederlandse wintersporters te verwachten”, zegt onderzoeksleider Sven Kragt van QuestionIt.

De populairste wintersportlanden zijn dit jaar Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk. In de top tien van favoriete wintersportbestemmingen van Nederlandse wintersporters komt Rusland zelfs niet eens voor.”

Ook wintersporters Gijs en Valerie Jutters uit Nijkerk gaan niet naar Rusland, maar naar Oostenrijk. “Nederlandse skiliefhebbers moeten zich uitspreken, vind ik. Ik denk niet dat Poetin nu meteen stopt met zijn oorlog, maar we hopen wel dat hij hierdoor gaat nadenken”, zegt Gijs. “Wij hebben nog nooit in Rusland geskied en dat blijft voorlopig zo. Je wil toch een punt maken.”

 
Deel dit artikel: