19 ℃

“Nederlanders laten zich pas vaccineren als Rutte dat verbiedt”

Foto: YT CC

Het kabinet zou het nieuwe coronavaccin zo snel mogelijk moeten verbieden. De kans is groot dat Nederlanders zich dan wél willen laten vaccineren. 

In landen om ons heen staan mensen in de rij om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Toch zijn Nederlanders sceptisch.  Uit onderzoek van DVJ Insights blijkt dat maar liefst een kwart van de Nederlanders zich niet wil laten vaccineren. Viroloog dr. Eric Stammelhuis zocht uit hoe dat komt.

“Het probleem zit vooral bij de lageropgeleiden. Zij hebben zo’n godgloeiende grafhekel aan hun premier, dat ze precies het tegenovergestelde doen van wat hij zegt. Uit pure haat weigeren ze naar Rutte te luisteren”, aldus Stammelhuis. “Kijk maar naar buiten. Rutte heeft gezegd dat we anderhalve meter afstand moeten houden, dus bijna niemand doet dat.”

Stammelhuis hoopt dan ook dat Rutte zo snel mogelijk het coronavaccin gaat verbieden. “Wij verwachten dat Nederlanders zich dan massaal laten inenten”, zegt de arts. “En we willen ook graag dat Rutte adviseert om wat dichter bij elkaar te gaan staan, zodat mensen eindelijk wat meer afstand houden.”

 
Deel dit artikel: