16 ℃

Nederlanders dolblij met asielzoekers

Asielzoekers zijn in Nederland van harte welkom. Het grootste deel van de Nederlandse bevolking vindt het prima dat ons land asielzoekers opvangt. Dat blijkt uit een peiling van Motivaction, waarover De Volkskrant schrijft.

Asielzoekers bedanken Nederland voor gastvrije ontvangstBijna de helft van de Nederlanders is positief over de komst van asielzoekers. Nog eens 30% van de ondervraagden heeft er niets op tegen.

De Syrische asielzoekster Nura Medahi is ontroerd door de gastvrije houding van de Nederlanders. “Het is heel fijn dat ik hier zo welkom ben. Eerst wilde ik terug naar Syrië, maar nu blijf ik. Ik wil heel graag iets terugdoen voor Nederland. Daarom heb ik mijn hele familie gevraagd om ook hierheen te komen. Gewoon, omdat jullie dat graag willen.”

Toch zijn er ook zorgen. Meer dan de helft van de Nederlanders verwacht dat asielzoekers geen respect hebben voor de Nederlandse normen en waarden. Nura schudt haar hoofd: “Daar hoeven jullie echt niet bang voor te zijn. Die heeft Nederland al lang niet meer.”

 
Deel dit artikel: