Nederlanders bouwen Trump’s muur rond Mexico

De Amerikaanse president Donald Trump gaf deze week het startschot voor de bouw van een muur langs de grens met Mexico. Een Nederlandse bouwbedrijf moet de klus gaan klaren. De gebroeders Viggelink hebben de opdracht zo goed als zeker binnen.

bouwbedrijf-viggelink

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Breedfoto

Al voor de Amerikaanse verkiezingen onthulde Trump zijn plannen voor een enorme muur bij Mexico, die moet voorkomen dat drugs en illegalen de grens over komen. “Op zo’n moment moet je snel schakelen. Wij stuurden direct een offerte naar Washington. Gisteravond kregen we een telefoontje: Trump is onder de indruk van ons ontwerp.”

Het tweemansbedrijfje uit Meppel is gespecialiseerd in siermetselwerk. “Je kunt er natuurlijk een saaie, grijze muur neerzetten, maar we hebben in Berlijn geleerd dat mensen daar niet blij van worden”, zegt directeur Wout Viggelink. “Wij willen er iets móóis van maken, met fraai voegwerk en bronzen prikkeldraad. Dat kost wat meer, maar dan wordt het wel een toeristische attractie. Dan verdient zo’n muur zichzelf terug, net als in China.”

De gebroeders Viggelink werken tot en met maandag nog aan de nieuwe keuken van de familie Derks. Daarna beginnen ze aan de muur van Trump, verwacht Wout. “Die muur wordt 1.600 kilometer lang. Onze grootste klus ooit. Daar zijn we echt wel een jaar of vier mee bezig. En dan mogen we ‘m waarschijnlijk weer slopen.”

 
Deel dit artikel: