15 ℃

Nederlanders balen van 1-april-grappen

Ook dit jaar kwamen verschillende organisaties, kranten en nieuwssites met 1-april-grappen. Zo grapte de NOS over een Veiligheids10daagse voor ouderen en berichtte De Telegraaf over een vis die zogenaamd eenden eet. Nederlanders zijn dit soort grappen spuugzat, blijkt uit onderzoek.

Foto: Fizkes / Shutterstock.com

Veel nieuwsmedia vinden het nodig om op 1 april grappen te verspreiden. Het gaat om vreemde, ongeloofwaardige verhalen die soms al wekenlang zijn voorbereid. Het Algemeen Dagblad beweerde bijvoorbeeld dat vanaf vandaag een rechtstreekse trein rijdt van Rotterdam naar Disneyland. Absurd natuurlijk, maar toch trapten veel mensen er in.

De Telegraaf maakte het nog bonter. De krant verzon een bericht over een eendenetende vis. De NOS en de ouderenbond ANBO bedachten een hilarische grap over een Veiligheids10daagse voor ouderen. Ook de politie deed mee: op 1 april werd zogenaamd een zoektocht hervat naar een vrouw die al 43 jaar geleden verdween. Veel nieuwssites trapten er in en namen het bericht over.

Uit een enquête van onderzoeksbureau QuestionIt blijkt dat de meeste Nederlanders niet kunnen lachen om 1-april-grappen. Ruim 64% van de ondervraagden ziet deze traditie het liefst verdwijnen. 93% van de Nederlanders heeft zelfs helemaal geen humor.

 
Deel dit artikel: