15 ℃
Windstoten tot 110 km/u

Nederland zet zich schrap voor storm Isha

Nederland zet zich schrap voor storm Isha
Foto: Lisa / Shutterstock.com

DE BILT - Nederland houdt zijn adem in voor komende maandag. Dan wordt ons land getroffen door een storm met de naam Isha. De meeste Nederlanders zijn zich inmiddels aan het voorbereiden op het naderende onheil. 

Regen en windstoten tot wel 110 kilometer per uur. In De Telegraaf waarschuwt weerbureau Weeronline voor een ‘bizarre weeromslag’. Weerman Thomas Indra wijst op een computerscherm waarop een dieprode vlek te zien is. “Als je dit ziet, weet je eigenlijk al genoeg”, zegt hij ernstig. “Weerkundigen noemen dit het Oog van Satan.”

Aan de kust spijkert een man zijn ramen dicht. “Ik laat me niet meer verrassen, zoals vorige maand bij storm Pia”, zegt hij. “In de kelder heb ik genoeg voedsel voor een maand. Blikvoer vooral, dat blijft lang houdbaar. En in de supermarkt vond ik nog een tray bronwater. Daarmee houden we het wel een tijdje uit, mocht dat nodig zijn.”

Een oudere man neemt alvast afscheid van zijn kinderen en kleinkinderen. “Voor de zekerheid”, zegt hij. “Ik heb de oorlog meegemaakt. Daar doet me dit aan denken. Die constante angst. Het gevoel dat je nooit zeker weet of je er na maandag nog bent.”

Volgens weerman Thomas Indra staan er na maandag nog meer nare verrassingen te wachten. “Ook woensdag wordt het stormachtig, maar dan is iedereen misschien al dood”, fluistert hij. “Het is nu belangrijk dat we rustig blijven en niet in paniek raken. En laten we in godsnaam niet overdrijven.”

 
Deel dit artikel: