Nederland zakt van 5 naar 6 op ranglijst gelukkigste landen: “Geen wonder dat protestpartijen groeien als kool”

Nederland zakt van 5 naar 6 op ranglijst gelukkigste landen: “Geen wonder dat protestpartijen groeien als kool”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - Nederland is gezakt van de 5e naar de 6e plaats op de ranglijst van meest gelukkige landen ter wereld. Volgens politicoloog Amber Koinon verklaart deze duikeling waarom Nederlanders massaal op protestpartijen stemmen.

In het jaarlijks gepubliceerde World Happiness Report staat Nederland voor het eerst in jaren niet meer in de top 5. Een harde klap voor alle Nederlandse beleidsmakers en politici. De duikvlucht op deze lijst weerspiegelt het sentiment in het land. Volgens politicoloog Amber Koinon is het dan ook niet meer dan logisch dat Nederlandse kiezers op drift zijn en massaal op protestpartijen stemmen.

“Jarenlang stond Nederland standaard in de top 5 van gelukkigste landen. Ons land was één groot Eftelingterrein met een vleugje gezellige anarchie”, zegt Koinon. “Maar de laatste jaren is ons land verworden tot een getto, om niet te zeggen: een groot open riool. Dan is het natuurlijk geen wonder dat we slechts op de 6e plaats eindigen op de gelukslijst. Er staan nog maar 137 landen onder ons. Dat zegt wel iets over de ellende waarin Nederlanders moeten leven.”

 
Deel dit artikel: