Knippen en eten: Nederland telt sinds vandaag 400 nieuwe kniprestaurants

Foto: Ariadna de Raadt / ArtFamily / Shutterstock.com

Horecabedrijven zijn blij dat kappers weer open mogen. Veel horecaondernemers openen een tijdelijke kapperszaak, waar klanten onder het genot van een uitgebreid diner geknipt kunnen worden.

De coronamaatregelen worden vanaf 2 maart versoepeld. Dat betekent onder meer dat kappers weer open mogen. Direct nadat de versoepeling bekend werd, schreven ruim vierhonderd nieuwe kappers zich in bij de Kamer van Koophandel.

Ook grand café Candida wordt een luxe kapsalon. “We zijn heel blij dat we op deze manier toch open mogen”, zegt eigenaresse Nicole Juils. “Klanten zijn van harte welkom om zich te laten knippen. Daarbij serveren we een soepje vooraf, daarna een hoofdgerecht met vlees, vis of een vegetarisch gerecht. De knipbeurt wordt afgesloten met een dessert van cheesecake en zelfgemaakte brownies. Dit alles met een bijpassend wijnarrangement. Maar we zijn in de eerste plaats natuurlijk een kapsalon.”