20 ℃

Nederlandse honden aangekomen in China

Zestien Nederlandse honden zijn vanmorgen aangekomen in China. De honden werden door de Nederlandse overheid geruild tegen twee zeldzame panda’s. De geslaagde deal wordt vanavond gevierd met een officieel diner, waarbij ook de Nederlandse ambassadeur aanwezig zal zijn.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Grigorev VladimirChina

Het hoort bij de Chinese traditie om dieren te ruilen en daarmee de vriendschappelijke handelsbetrekkingen met het buitenland te onderstrepen. Nederland kreeg van China twee reuzenpanda’s. De panda’s Wu Wen en Xing Ya werden door KLM naar Nederland gevlogen.

Tegelijk ging een vliegtuig met de zestien Nederlandse labradors de andere kant op. De deal werd vanuit Nederland begeleid door aziëdeskundige Mao van Kalsbeek. “Wij zijn ontzettend blij met de panda’s uit China. Helaas heeft Nederland geen zeldzame dieren om terug te sturen, maar de Chinezen hebben laten weten onze honden zeer op prijs te stellen”, aldus Van Kalsbeek.

De honden zijn inmiddels geland op de luchthaven van Chengdu en verloot onder de plaatselijke slagerijen. De Chinese panda’s zijn binnenkort te zien in Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

 
Deel dit artikel: