16 ℃

Nederland ontsnapt aan stormdrama dankzij KNMI

Foto: Rainer Fuhrmann / Shutterstock.com

Het KNMI heeft ons land dinsdagavond net op tijd gewaarschuwd voor harde windstoten. Daardoor bleef de schade beperkt.

Er waaide al geruime tijd een straffe wind over ons land, toen het KNMI dinsdagavond alsnog besloot Code Geel af te kondigen. Daar de waarschuwing wist ons land net op tijd aan de ramp te ontkomen. Her en der waaiden wat dakpannen van daken, maar slachtoffers zijn er dankzij de weerwaarschuwing niet gevallen.

Tim Rikkerman (24) liet dinsdagavond nietsvermoeden zijn hond uit, toen hij van de weerwaarschuwing op de hoogte werd gesteld. “Mijn vriendin stuurde een WhatsAppje dat het KNMI Code Geel had afgekondigd. Gelukkig stond ik vlakbij een boerderij. De boer heeft ons direct opgevangen. Zo lief. Ik kende die mensen niet eens. God weet wat er had kunnen gebeuren als ik buiten was gebleven”, aldus de geschrokken Noord-Hollander.

Weerman Thomas Indra van MeteoScience heeft niets dan lof voor zijn collega’s van het KNMI. “Met dit weer kun je niet voorzichtig genoeg zijn”, weet hij. “Gelukkig zaten de mensen van het KNMI er bovenop en bleef het beperkt tot enkele harde windstoten. Als het KNMI niet Code Geel had afgekondigd, had dit gemakkelijk kunnen escaleren tot een volwaardige storm.”

 
Deel dit artikel: