15 ℃

Nederland leeft mee met Wolter Kroes na overlijden Henny Vrienten

Foto: Paul Luberti / Wiki Commons CC BY 30

Na het overlijden van Doe Maar-frontman Henny Vrienten zijn de ogen van heel Nederland vanzelfsprekend gericht op Wolter Kroes. De zanger was er als de kippen bij om via Instagram zijn bewondering voor Henny Vrienten te delen.

“Doe Maar was voor mij de allerbeste Nederlandstalige groep. En wat was ik onwijs fan van Henny Vrienten”, aldus de intens verdrietige Wolter Kroes.

Volgens muziekjournalist Pieter-Jan Kroese kon Henny Vrienten zich geen groter compliment wensen: “In de muziek van Wolter Kroes klonk altijd al zijn bewondering voor Henny Vrienten. Het is duidelijk dat Wolter zich enorm door Henny Vrienten heeft laten inspireren. Ze zingen zelfs in dezelfde taal. Die twee moeten heel, heel close zijn geweest. Het is dan ook logisch dat Wolter Kroes na dit droevige bericht meteen van zich laat horen.”

“Wolter Kroes vond Henny ook in zijn latere jaren een fantastische muzikant en componist, laat hij weten. Maar dat wisten we natuurlijk al”, zegt Kroese. “En tot slot wenst hij Henny’s dierbaren heel veel sterkte toe. Het is zo sympathiek dat hij ook dáár nog aan denkt. Niet proberen de aandacht te grijpen, maar even iemand anders laten shinen. Dat is echt Wolter.”

 
Deel dit artikel: