11 ℃

Nederland in paniek door zomers weer

Zon en hoge temperaturen hebben in grote delen van het land voor paniek gezorgd. Veel Nederlanders werden door het onverwacht zomerse weer overvallen. Weerbureau MeteoScience spreekt van een chaos in de atmosfeer.

zonnenInwoners van de Meppelse wijk Oosterboer werden vrijdagmorgen totaal verrast door het zomerse weer. “Ik was nergens op voorbereid”, zegt buurtbewoonster Maaike Keyffer. “Zelfs de tuinstoelen stonden nog in de schuur. Ja, dan is het wel even schrikken natuurlijk. Samen met mijn buren hebben we de handen ineengeslagen. De schouders eronder. Het is mooi om te zien dat mensen juist nu naar elkaar toetrekken. In mijn eentje had ik het waarschijnlijk niet gered.”

Weerbureau MeteoScience raadt Nederlanders aan om bij zomers weer de kalmte te bewaren. “Bij deze temperaturen kan het ineens erg zomers worden”, legt meteoroloog Thomas Indra uit. “Zeker is dat de weersomstandigheden zich voornamelijk buitenshuis voordoen. Daarom zeggen wij: Raak niet in paniek en blijf in godsnaam binnen.”

 
Deel dit artikel: