15 ℃

DRAMA: Nederland getroffen door onweer

Grote delen van Nederland zijn in de afgelopen nacht getroffen door onweer. Vooral in de zuidelijke helft van het land zorgde het noodweer voor verschrikkelijke situaties. De politie en brandweer kregen veel telefoontjes van mensen die bliksem hadden gezien.

bliksem-onweer-noodweerIn de Gelderse gemeente Overbetuwe werd een officiële wolkbreuk gemeten. Binnen een kwartier viel meer dan 26 millimeter regen. Het verkeer op de A67 kwam tot stilstand door de hevige buien. “Mensen zaten huilend op de vangrail. Ze durfden niet meer. Het was verschrikkelijk”, aldus een ooggetuige. In het Twentse Markelo brandde door blikseminslag een boerderij af. De bewoners reageerden gelaten.

Weerbureau MeteoScience had gisteren al voor het noodweer gewaarschuwd. “Het advies om binnen te blijven werd door veel mensen helaas niet serieus genomen. Het is dus een beetje hun eigen schuld dat ze nat zijn geworden”, zegt meteoroloog Thomas Indra. Het weerbureau blijft waarschuwingen afgeven. “Dit was nog niets vergeleken bij wat er gaat komen. Blijf binnen.”

 
Deel dit artikel: