16 ℃

Nederland geniet van maansverduistering: “Adembenemend!”

Foto: Nature Peaceful / Shutterstock.com

Tienduizenden Nederlanders hebben afgelopen nacht genoten van de gedeeltelijke maansverduistering. Door het heldere weer was het natuurspektakel goed te zien.

Vannacht schoof de aarde precies tussen de zon en de maan, waardoor de maan vrijwel geheel aan het zonlicht werd onttrokken. Talloze belangstellenden hadden een plek uitgezocht om het bijzondere verschijnsel goed te kunnen zien.

“Adembenemend, werkelijk waar”, zei de 52-jarige Greddy Maasboer, terwijl ze naar de maan tuurde, die inderdaad vrijwel helemaal verduisterd was. “Mijn kleinkinderen zijn mooi, maar dit is oneindig veel mooier. Dit had ik nooit willen missen.” Greddy weet het zeker: hierover zal nog lang worden nagepraat.

Onder de belangstellenden was ook Bernhard Nuls uit Strielwouden. Met open mond keek hij hoe de maan vrijwel onverlicht aan de hemel stond. “Meneer, ik ben 67 jaar, maar zoiets prachtigs heb ik nog nooit gezien”, zegt hij geëmotioneerd. “Weet u, ik heb myalgie en misschien niet lang meer te leven. Maar deze ervaring neemt niemand mij meer af.”

 
Deel dit artikel: