15 ℃

Nederland geniet van klimaatverandering

Ons land geniet massaal van de klimaatverandering. Op sommige plaatsen kwam de temperatuur vanmiddag ver boven de 25 graden. De terrassen zitten overvol.

Foto: TasfotoNL / Shutterstock.com

André Weenhuizen (34) geniet al dagen van de opwarming van de aarde. “Heerlijk”, zegt hij terwijl hij een slok van zijn ijskoude biertje neemt op een zonovergoten terras in Scheveningen. “Moet je mij nou zien. En dat half oktober! Dat wil toch iedereen?”

Klimaatdeskundigen waarschuwen voor de gevolgen van de klimaatverandering, maar daar wil André niets van weten: “Die linkse milieufreaks moeten eens ophouden met hun gezeik. Om mij heen hoor ik alleen maar positieve reacties. Moeten we dan niet eens trots zijn op wat we met zijn allen hebben bereikt met die broeikasgassen?”

Een ander gevolg van het klimaatverandering is het smelten van de poolkappen. “Ach, dat is zo ver weg, dat merkt niemand”, aldus de levensgenieter. “Als ik hierdoor driekwart van het jaar een superzomer krijg, tank ik met alle liefde mijn Chevrolet Trans Sport uit 2001 extra vaak vol en laat ik de trein staan. Ook ik draag graag mijn steentje bij aan een beter klimaat.”

 
Deel dit artikel: