Nederland gaat alle bruggen slopen om aantrekkelijker te worden voor miljardairs

Foto: Uwe Aranas / Shutterstock.com

Het Nederlandse kabinet wil dat ons land aantrekkelijker wordt voor miljardairs. Om de superrijken tegemoet te komen, is besloten om alle bruggen in Nederland te verwijderen.

Afgelopen week werd duidelijk dat een brug in Rotterdam gedemonteerd moet worden, omdat het superluxe plezierjacht van Amazon-baas Jeff Bezos er anders niet onderdoor kan varen. Om soortgelijke debacles in de toekomst te voorkomen, zal Nederland in 2026 volledig brugloos moeten zijn. Hiermee hoopt het kabinet dat het land aantrekkelijk blijft voor multimiljardairs.

Een woordvoerder van het kabinet licht toe waarom Nederland nu pas heeft besloten om deze zeer logische stap te nemen: “Het bruggendossier heeft inderdaad te lang in de la gelegen. Daar neemt het huidige kabinet ook de volle verantwoordelijkheid voor. Na de toeslagenaffaire en het aardbevingsdebacle in Groningen is dit ongetwijfeld het belangrijkste dossier voor de volgende jaren. Door foute beslissingen in het verleden hebben we multimiljardairs weggepest uit Nederland. Maar met het nieuwe elan van dit kabinet gaan we grote stappen maken richting de superrijken.”

Niet alleen zullen in 2026 alle bruggen zijn verdwenen, er zal in heel Nederland ook om de kilometer een helikopterplatform geplaatst. Hier zullen enkele snelwegen voor moeten sneuvelen, maar dat is volgens het kabinet een kleine knieval voor de vanzelfsprekende behoeften van multimiljardairs.

 
Deel dit artikel: