15 ℃

Nederland doet toch mee aan schrikkeldag: “Niet ingewikkelder maken dan het al is”

Nederland doet toch mee aan schrikkeldag: “Niet ingewikkelder maken dan het al is”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - Net als veel andere Europese landen zal Nederland komende donderdag toch een schrikkeldag houden. Dat is de uitkomst van het Kamerdebat op verzoek van FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen.

Van Houwelingen vindt dat Europa de gregoriaanse kalender aan mensen opdringt en dat burgers zelf een keuze zouden moeten mogen maken over het wel of niet betrachten van een schrikkeldag. Maar volgens demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Koninkrijksrelaties, Digitalisering en Tijdbeleving) ontstaan er praktische problemen als een deel van de bevolking wél vasthoudt aan de schrikkeldag en een ander deel van de bevolking niet.

“Een februarimaand met 29 dagen is voor veel mensen al verwarrend genoeg. Laten we het niet nóg ingewikkelder maken dan het al is. Niemand is erbij gebaat als ons land vanaf donderdag ook nog in een andere tijdzone terechtkomt”, aldus Van Huffelen.

De motie van Van Houwelingen om februari niet langer dan de gebruikelijke 28 dagen te laten duren, haalde het niet. Dat betekent dat het komende donderdag 29 februari is. Dan debatteert de Tweede Kamer onder meer over een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Van Houwelingen zal daar uit protest niet bij zijn.

 
Deel dit artikel: