23 ℃

Nederland diep geraakt door zingende Hugo de Jonge

Foto: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

“Ik heb het wel honderd keer beluisterd. Ik kan er geen genoeg van krijgen”, luidt een van de reacties op social media. De zangstem van minister Hugo de Jonge heeft veel mensen diep geraakt.

Nederland verkeert in donkere tijden. Door het coronavirus zijn meer dan tienduizend mensen overleden. Anderen raakten hun baan of hun bedrijf kwijt. Om Nederlanders een hart onder de riem te steken, zong Hugo de Jonge vrijdag totaal onverwacht het lied ‘I’m dreaming of a white Christmas’ van Bing Crosby.

“Ik vond hem altijd al een aantrekkelijke man. Maar nu ik zijn prachtige, donkerbruine zangstem hem gehoord ben ik helemaal weg van hem. Ik voelde zijn diepe stemgeluid tot diep in mijn baarmoeder”, zwijmelt een vrouw op Facebook na het horen van het lied.

Hugo de Jonge zelf blijft bescheiden onder het succes: “Ik vond dat Nederland dit lied verdiend had. Ik kan inderdaad fantastisch zingen. Ik weet hoe ik mensen kan raken met mijn stem. Na de lockdown ga ik misschien op tournee. Wie weet. Maar voorlopig wil ik nog even door in de politiek, voor zover dat nu nog mogelijk is.”

 
Deel dit artikel: