19 ℃

Nederland bereidt zich voor op orkaan Hermine

Bezorgde Nederlanders nemen maatregelen tegen de verwoestende orkaan Hermine. De tropische storm is enorm in kracht toegenomen en verplaatst zich in rap tempo naar het westen. Inmiddels is sprake van een orkaan uit de hoogste categorie.

noodweer-voorbereiden-orkaanHermine heeft langs de kust van Florida inmiddels flinke schade aangericht. Hoge golven beukten tegen de kust en tienduizenden huishoudens zitten zonder stroom. “Het is een puinhoop. Ik heb nog nooit zo’n slechte situatie gezien als nu”, zegt politiechef Virgil Sandlin in het AD.

Ook in Nederland worden voorzorgsmaatregelen getroffen. Rob Oldekerk uit Coevorden heeft zijn ramen dichtgespijkerd. “Een voorzorgsmaatregel. Je weet natuurlijk nooit hoe hard de orkaan hier overheen raast”, zegt hij. Voor de zekerheid heeft Oldekerk voldoende voedsel en drinkwater ingeslagen. “Blikvoer, vooral. Dat is lang houdbaar. In de supermarkt kon ik nog een traytje bronwater kopen. Daarmee houd ik het wel een tijdje uit.”

Weerbureau MeteoScience denkt dat Hermine uiterlijk overmorgen de Stille Oceaan zal bereiken. Wanneer de orkaan in Nederland aankomt is nog niet duidelijk.

 
Deel dit artikel: