23 ℃

Nederland al na 3 dagen door noodvoorraad chips

Foto: Flotsam / Shutterstock.com

Slechts drie dagen na het ingaan van de verscherpte maatregelen tegen het coronavirus beginnen de eerste tekorten te ontstaan. Verschillende Nederlanders melden dat de noodvoorraad chips al op is.

Om besmetting met het coronavirus te voorkomen krijgt iedereen het advies om zo veel mogelijk thuis te blijven. Door ruim in te kopen hadden veel Nederlanders zich op een lang verblijf binnenshuis voorbereid. Sommige huishoudens blijken echter de verkeerde levensmiddelen te hebben gehamsterd.

Nicole Hosbikker (28) zag haar voorraad chips in korte tijd slinken. “Bang? Ja, eerlijk gezegd wel”, geeft ze toe. “Ik heb nog één zak bolognese. Daarmee kom vandaag nog wel door. Maar hoe het daarna verder moet? Ik heb geen idee.”

Bij Willemijn Brik (33) is de paniek nog groter. “Ik heb helemaal geen chips meer”, huilt ze. “Dinsdagochtend trok ik de laatste zak cheese onion open. Daar was ik in de loop van de middag doorheen. Nu voel ik me hondsberoerd. Een buik zonder chips, dat is mijn lichaam niet gewend. Trillen, zweten, paniekaanvallen, vreselijk. Soms denk ik: had ik maar gewoon corona.”

 
Deel dit artikel: