23 ℃

Nazomer: zondag opnieuw 30 graden?

Momenteel lijkt het wel herfst, maar de zomer is nog lang niet voorbij. Komende zondag wordt opnieuw een zomerse dag met hoge temperaturen. Volgens weerbureau MeteoScience zou plaatselijk de 30 graden gehaald kunnen worden.

Foto: Delpixel / Shutterstock.com

Na een paar regenachtige dag slaat het weer helemaal om. Weeronline verwacht zaterdag al temperaturen van ver boven de 20 graden. Zondag wordt het zelfs nog veel warmer. “Dertig graden? Dat zou zomaar kunnen”, zegt weerman Thomas Indra van MeteoScience.

“Nu is het misschien minder mooi weer, maar dat is tijdelijk”, aldus de weerman. “Het probleem is dat sommige mensen bij de eerste de beste koude bui denken dat de zomer afgelopen is. Met dat soort negatieve gedachten bereik je niets. Sterker nog: je sleurt anderen mee in je negatieve spiraal. Mensen met zo’n houding van ‘vanaf nu wordt het alleen maar slechter’, daar kots ik op. Psychologen noemen het een ‘self-fulfilling prophecy’. Altijd maar in de slachtofferrol. En dan verbaasd zijn dat ze geen vrienden hebben. Ja, gek hè?”

Vanaf dinsdag gaat de temperatuur flink naar beneden en volgen er buien.

 
Deel dit artikel: