19 ℃

“Natuurlijk schaam ik me voor mijn hond”

“Natuurlijk schaam ik me voor mijn hond”
Foto: Jiri Vaclavek / Shutterstock.com / Rawpixel / Pixabay CC

Veel baasjes schamen zich voor hun hond en vaak is dat terecht. Dave Uylbosch (42) uit Zutphen moet regelmatig de chihuahua van zijn vriendin uitlaten. “Ik ga meestal naar een afgelegen veldje, waar weinig mensen me zien”, zegt hij.

Dave woont samen met zijn vriendin en haar 4-jarige chihuahua Armani. “Als kind droomde ik van een grote, stoere hond. Een Duitse herder, een labrador of een stafford. Daar wil je als man mee gezien worden. Maar helaas liep het anders”, vertelt hij. “Dit kun je geen hond noemen. Het is een uit de hand gelopen rat.”

“Buitenshuis durf ik me nauwelijks met dit ding te vertonen. Maar ja, het moet toch een keer uitgelaten worden”, zucht Dave. “Ik schaam me kapot als ik hiermee langs andere mannen loop die wél een echte hond hebben. Ze denken allemaal dat ik een mietje ben.”

Dave is radeloos. Met zijn vriendin komt hij er niet uit: “Ik heb al een paar keer voorgesteld om Armani in te laten slapen, maar mijn vriendin wil daar niets van weten. Ik hoop dat hij niet zo oud wordt. Ik moedig hem soms aan om de A1 over te steken. Maar ja, zo’n beest is natuurlijk ook niet gek.”

 
Deel dit artikel: